Ministrul Apărării, Nicoae CIucă, anunţă, luni seară, că după recepţionarea celei de-a şaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falcon, începe o nouă etapă, la fel de important, respective operaţionalizarea şi modernizarea primei escadrile de avioane multirol de generaţia a patra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sosirea în România a celei de-a şaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falcon reprezintă momentul în care se încheie etapa de achiziţie şi începe o nouă etapă, cel puţin la fel de importantă, de operaţionalizare şi modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generaţia a patra. Aeronavele F-16 ale Forţelor Aeriene sunt, toate, în configuraţie M5.2R şi toate vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.XR”, a anunţat, luni seară, ministrul Nicolae Ciucă.

Ministrul explică faptul că programul de modernizare se va derula cu implicarea industriei naţionale de apărare.

”Este foarte important să putem asigura mentenanţa echipamentelor noastre militare pe plan local. Compania Aerostar Bacău a fost desemnată centru de mentenanţă unic al avioanelor de luptă F-16 şi va asigura întreţinerea şi modernizarea acestora”, a mai anunţat ministrul.

Potrivit acestuia, ”apărarea noastră naţională se bazează pe apartenenţa la NATO, UE şi la alte organizaţii internaţionale, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înşine, pe instituţiile sistemului naţional de apărare şi Securitate”.

”De aceea trebuie să ne dezvoltăm capabilităţi de apărare interoperabile. Cele două procente din Produsul Intern Brut al României care ne sunt alocate pentru al cincilea an consecutiv ne-au permis să continuăm modernizarea infrastructurii, să investim în educaţie şi să alocăm şi o parte importantă pentru programele majore de înzestrare, fiecare dintre programele nou-demarate având şi o componentă care implică firme româneşti”, afirmă Nicolae Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.