Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că la spitalul din Piatra Neamţ a observat nişte deficienţe, atât în anchetele epidemiologice, cât şi în circuitele existente în unitatea medicală. El a menţionat că spitalul are un nou director, un medic care vine din focarul de la Spitalul Judeţean Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a făcut vineri, o vizită la spitalul din Piatra Neamţ şi spune că personalul medical va fi testat pentru coronavirus.

“Personalul medical va fi testat în totalitate, având în vedere că spitalul este un focar, iar tot ce este simptomatic, cu simptome respiratorii va fi testat, există un protocol în acest moment”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că la Piatra Neamţ sunt stocuri, dar nu suficiente.

“Am verificat echipamente, sunt, nu sunt în stocuri suficiente. Astăzi a mai venit un transport, va mai veni unul şi zilele următoare încât să asigurăm un stoc de cel puţin două săptămâni pentru fiecare secţie în parte care va desfăşura activitate medicală. Noul management este cel care va răspunde în acest moment, le-am şi explicat, managementul în spital este cel care achiziţionează materiale, medicamente, echipamente  şi în acelaşi timp şi kituri de testare. Unifarm vine suplimentar şi onorează nişte contracte pe care acei producători sau distribuitori care au fost până acum nu au reuşit să le onoreze. În acest moment noi am avut un transport a ajuns azi dimineaţă, va mai veni unul peste două zile, urmând şi săptămâna viitoare să mai avem”, a mai spus ministrul.

El s-a referit şi la deficienţele descoperite la unitatea medicală din Neamţ.

“Ce am putut observa, nişte deficienţe care mi-au fost raportate şi de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, atât în anchetele epidemiologice, cât şi în circuitele existente la nivel de Spital Judeţean. În acest moment avem o conducere nouă, un medic respectat care vine din focarul de la Suceava, unde a limitat ce se întâmplă acolo şi pentru  nu ajunge ca şi spitalul din Piatra Neamţ să devină ca la Suceava, trebuie să luăm nişte decizii”, a spus Nelu Tătaru.

El a mai afirmat că este un personal suficient, având în vedere că există un număr mic de pacienţi.

“Având un număr mic de pacienţi este un personal suficient, trebuie să vedem ce personal medical este valid pentru că eu personal şi ministerul mizăm pe un personal valid, tocmai de aceea vrem să-l protejăm. (...) Vom reaşeza toată patologia Covid pe uşor, sever şi critic încât şi celelalte specialităţi vor putea sub supravegherea medicului infecţionist să trateze tot ce înseamnă personal infectat sau pacient care este cu simptomatologie uşoară şi medie”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a precizat că în judeţul Neamţ au fost confirmate 234 de cazuri de Covid-19 şi s-au înregistrat zece decese.

Directorul interimar Spitalului Judeţean Neamţ Florin Apostoae a fost revocat din funcţie joi seară

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.