Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că autorităţile nu au în discuţie instituirea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă, precizând că românii din străinătate vor putea veni atunci în ţară, respectând regulile care sunt acum în vigoare, respectiv testarea daca sosesc numai pentru trei zile sau carantina pentru 14 zile dacă vin pe o perioadă mai lungă, în cazul în care vin din ţări cu o rată de infectare mai mare decât a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă se poate instala lock-down-ul în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
"Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a explicat ministrul Sănătăţii.
 
El a precizat şi care sunt condiţiile în care românii din străinătate vor putea veni în ţară de sărbători. 
 
"Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru. 
 
El a reamintit că, dacă respectăm regulile, atunci vom avea o transmitere scăzută a noului coronavirus. 
 
"Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi ca sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniţi acest fenomen”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.