Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat, duminică după-amiază, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt trataţi bolnavi de coronavirus. Spitalul număra duminică dimineaţă 134 de bolnavi, iar pentru că Buzăul continuă să înregistreze noi îmbolnăviri, conducerea a relocat paturile, astfel încât în unitatea medicală pot fi trataţi acum până la 185 - 190 de bolnavi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Spitalul Municipal a fost anunţată de primarul oraşului Sorin Cârjan.

”Am avut ocazia de a-i prezenta situaţia spitalului nostru şi mai ales a miilor de râmniceni care de peste trei luni se confruntă cu lipsa serviciilor medicale. Ca bun cunoscător al sistemului medical, pe care îl conduce de câteva luni, domnia sa ştie foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat şi se confruntă localităţile în care spitalele au fost transformate în unităţi de suport COVID-19. L-am însoţit şi într-o scurtă vizită la Spitalul Municipal, unde directorul medical, doamna doctor Felicia Vasile, i-a prezentat domnului ministru paşii pe care conducerea unităţii şi personalul medical i-au pregătit pentru deschiderea spitalului si Ambulatoriului de specialitate”, a anunţat primarul Râmnicului.

Potrivit acestuia, din cauza numărului foarte mare de cazuri de coronavirus pe care îl înregistrează Buzăul, spitalul din Râmnicu Sărat nu va fi redeschis şi pentru alte categorii de bolnavi.

”Din păcate, creşterea alarmantă a numărului de cazuri din ţară şi din judeţ face mai dificil acest proces momentan, însă am primit asigurări că vom fi sprijiniţi ca imediat ce vor fi întrunite condiţiile, Spitalul Municipal să-şi redeschidă porţile. Luni ar urma ca Ministrul Sănătăţii să ceară DSP Buzău o nouă evaluare a situaţiei din judeţ şi să pregătească astfel, momentul revenirii la funcţionalitatea normală a spitalelor”.

Spitalul din Râmnicu Sărat număra, duminică dimineaţă,  134 de bolnavi, iar pentru că Buzăul continuă să înregistreze noi îmbolnăviri, conducerea a relocat paturile, astfel încât în unitatea medicală pot fi trataţi acum până la 185 - 190 de bolnavi.

Judeţul Buzău numără 405 bolnavi de coronavirus de la debutul pandemiei,
dintre care 176 s-au vindecat şi au fost externaţi.

Duminică, autorităţile au anunţat 8 noi cazuri de infecţie cu coronavirus.

În prezent, bolnavii din Buzău sunt internaţi în Spitalul Municipal din
Râmnicu Sărat şi în secţiile TBC şi Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean
Buzău.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.