Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi seară, că focarele de Covid-19 sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni şi copii, dar şi în unităţile spitaliceşti, precizând că un focar se stinge atunci când în ultimele 14 zile nu mai apare niciun caz nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat,într-o conferinţă de presă, dacă nu crede că în buletinul zilnic transmis de autorităţi cu situaţia cazurilor de Covid-19 ar trebui să fie raportate şi unde sunt focarele.

“INSP face o evaluare la nivelul fiecărui judeţ pe focare şi pe intensitatea cazurilor din aceste focare. Din declaraţiile pe care le avem noi focarele sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni, pentru copii, pe locul doi sunt cele din unităţile spitaliceşti, pe locul trei sunt din agenţii economici şi urmează celelalte într-un număr mai mic. Fiecare judeţ are pe raportare focarele, fiecare judeţ are pe raportare evoluţia focarelor în ultimele 14 zile, ştim că un focar se stinge atunci când nu mai avem un caz nou în ultimele 14 zile. Avem această evaluare, în măsura în care vor respecta atât GDPR-ul, cât şi acea confidenţialitate pentru pacient şi locaţia unde se află, vom putea da şi publicităţii”, a  declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat câte focare sunt în prezent în Bucureşti, Nelu Tătaru a răspuns: “Focarele sunt în dinamică, ele se nasc de la o zi la alta. Noi avem focare pe care le judecăm în ultimele 14 zile sau în ultima lună. Un focar constituit este apariţia a trei cazuri într-o anumită locaţie. Evoluţia şi evaluarea fiecărei anchete epidemiologice din spatele fiecărui caz, arată masivitatea acelui focar sau extinderea lui”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.