Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că a fost identificat în fiecare judeţ al ţării câte un spital care poate deveni suport COVID. El a precizat că la Bucureşti sunt două unităţi medicale Sfântul Ştefan şi Cantacuzino care vor fi operaţionalizate ca spitale suport COVID-19. Referitor la personalul medical necesar, ministrul a spus că acesta poate fi mobilizat în funcţie de solicitările care există în teritoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti încă două spitale. În Bucureşti avem Sfântul Ştefan şi avem Spitalul Cantacuzino care îl operaţionalizăm ca şi suport COVID. Am şi transmis către direcţiile de sănătate publică să facă evaluarea acestor spitale, dar odată cu evaluarea acestor spitale, trebuie să avem şi evaluarea tehnică a tot ce înseamnă utilităţi, cum ar fi surse de oxigen sau potenţialul de energie electrică”, a afirmat luni Nelu Tătaru, întrebat ce spitale ar putea deveni suport COVID şi câte.

Chestionat ce facem cu personalul medical necesar, ministrul Sănătăţii a răspuns: „După cum ştiţi, la nivelul Ministerului de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem prin cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem în teritoriu, mobilizăm”.

„Există o evaluare a personalului de la fiecare unitate medicală, care poate fi disponibilizat. Există o evaluare şi a personalului de la nivelul fiecărui judeţ. În contextul în care este nevoie, în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau de la distanţă”, a mai explicat Tătaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.