Nelu Tătaru a afirmat sâmbătă, la Constanţa, că bazinele din sanatoriilor balneare ar putea fi deschise spre sfârşitul toamnei, dar că totul depinde dacă va exista o scădere a transmiterii comunitare a noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii a făcut sâmbătă, o vizită în judeţul Constanţa unde a vizitat şi mai multe sanatorii balneare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi (sâmbătă - n.r.) am făcut o evaluare locală a instituţiilor care sunt sub coordonarea şi subordonarea Ministerului Sănătăţii, sanatoriile balneare de la Mangalia, Techirghiol, Eforie Nord, precum şi DSP şi Saţia Judeţeană de Ambulanţă. Evaluările sunt făcute şi în măsura necesităţilor pe care aceste obiective le au, dar şi o evaluare la zi, având în vedere că suntem într-un context pandemic, iar litoralul în aceste zile este una din cele mai aglomerate zone”, a declarat Tătaru.
 
El a precizat că sanatoriile balneare sunt deschise în această perioadă, dar la o capacitate mult mai mică decât ar fi fost în mod normal. 
 
„Sunt redeschise cu o capacitate mai mică decât ar putea în condiţii obişnuite. De exemplu, sunt pentru 80 de beneficiari la Mangalia din 300 de locuri, pentru 300 de beneficiari la Techirghiol din aproape 850 de locuri, iar pentru 30 de beneficiari din 120 de locuri la Eforie Nord. Am vrut să văd respectarea regulilor impuse de pandemie, se respectă dar sunt necesare mult mai multe investiţii decât avem în acest moment”, a explicat ministrul.
 
Întrebat când vor fi redeschise bazinele din sanatoriile balneare, Nelu Tătaru a răspuns: „Totul ţine de evoluţia transmiterii comunitate. În contextul în care vom avea scăderea acestei transmiteri comunitare riscurile vor scădea, vom avea un număr de cazuri noi mai mici de la o zi la alta, cu o monitorizare permanentă atât din punct de vedere al testărilor, cât şi al evoluţiei fiecărui beneficiar din acele bazine, vom redeschide şi acele bazine. Să sperăm că spre sfârşitul toamnei”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.