Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, i-a transmis luni premierului Dacian Cioloş, că deşi este al treilea an de exerciţiu financiar, cele mai multe ghiduri pentru accesarea fondurilor europene nu au fost lansate, spunându-i acestuia că are încredere că nu-şi va încheia mandatul "cu absorbţie zero de fonduri europene".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România s-a plâns de faptul că deşi există dorinţa autorităţilor locale de a depunde proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, nu au cum să facă acest lucru pentru că nici acum nu au fost lansate ghidurile.

"Este al treilea an de exerciţiu financiar şi cele mai multe ghiduri nu sunt lansate. Noi vrem să depunem proiecte, dar nu avem pe ce. Am încredere că nu veţi lăsa să închideţi mandatul cu absorbţie zero de fonduri europene, în condiţiile în care este al treilea an de exerciţiu financiar”, i-a spus Negoiţă premierului Dacian Cioloş . 

Priorităţile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern în relaţia cu administraţia publică locală şi oportunităţile existente pentru derularea unor proiecte de investiţii durabile, la nivel local sunt dezbătute, luni şi marţi, la Forumul Administraţiei Publice Locale, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, la care participă premierul Dacian Cioloş, miniştri, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai ONG-urilor şi ai mediului academic.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.