Zeci de instituţii controlează primăriile şi dacă acum câţiva ani exista un soi de îndrumare din partea Curţii de Conturi, de multe vreme această instituţie nu mai dă niciun fel de răspuns, iar autorităile locale sunt calul de bătaie, în timp ce aceia care controlează nu păţesc nimic dacă greşesc, a declarat luni, la Forumul Administraţiei Publice Locale, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor a reclamat faptul că salariaţii din administraţia publică locală sunt prost plătiţi, dar controlaţi de zeci de instituţii şi sunt puşi să plătească pentru orice greşeală, în timp ce aceia care-i verifică, deşi au salarii mult mai mari, nu sunt traşi la răspundere.

"Zeci de instituţii controlează primăriile azi. Acum câţiva ani, exista din partea Curţii de Conturi şi un soi de îndrumare. De multă vreme, Curtea de Conturi nu mai dă niciun fel de răspuns şi noi suntem calul de bătaie. Oamenii din primărie sunt controlaţi de zeci de instituţii, care ei au salarii de trei sau de zece ori mai mari decât cei din primărie. Dacă unul din primărie greşeşte, plăteşte cu vârf şi îndesat, dar dacă unul care ne controlează greşeşte, nu se întâmplă nimic. Îşi pot permite să facă orice, chiar aberaţii, pentru că ştiu că nu li se întâmplă nimic, ceea ce nu este în regulă”, a spus Negoiţă. 

Priorităţile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern în relaţia cu administraţia publică locală şi oportunităţile existente pentru derularea unor proiecte de investiţii durabile, la nivel local sunt dezbătute, luni şi marţi, la Forumul Administraţiei Publice Locale, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, la care participă premierul Dacian Cioloş, miniştri, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai ONG-urilor şi ai mediului academic.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.