Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane anunţă, vineri, că negocierile colective la nivelul CFR şi CFR Marfă au fost finalizate cu semnarea unor acte adiţionale, salariile urmând să crească cu 6%, iar valoarea tichetelor de masă să fie de 30 de lei/ zi lucrătoare. Continuă negocierile la CFR Călători pentru încadrarea în limitele bugetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 31 octombrie - 03 noiembrie 2022 s-au derulat negocieri colective la nivelul SNTFM CFR MARFĂ SA şi CNCF CFR SA finalizate cu acte adiţionale la contractele colective de muncă 2019-2020. În esenţă au fost obţinute majorarea salariilor de bază brute cu 6%, aceasta fiind a doua majorare a salariilor pe anul 2022, respectiv majorarea valorii tichetelor de masă la 30 lei/zi lucrătoare începând cu luna noiembrie 2022”, a transmis, vineri, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.  

Suersa citată a rpecizat că au fost realizate o serie de corecţii pe anexele la contracte.  

”Documentele aferente negocierilor colective au fost transmise in mod operativ tuturor reprezentanţilor organizaţiilor sindicale din teritoriu. La nivelul SNTFC CFR Călători SA continuă discuţiile si demersurile in vederea indeplinirii condiţiilor tehnice şi de încadrare în parametrii legali şi bugetari pentru realizarea unor negocieri colective în condiţii similare”, au mai transmis sindicaliştii.  

Şi CFR a anunţat, vineri, că a semnat noul Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON. 

Aceasta este a doua majorare salarială în cadrul companiei în acest an, însă ultima a avut loc în 2020.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.