Salvamontiştii din Neamţ anunţă că, de sâmbătă, se va putea parcurge traseul ce leagă Cascadă Duruitoarea de Cabană Dochia şi Vf. Toacă, un traseu dificil, care necesită, în medie, nouă ore pentru parcurgere. Specialiştii recomandă celor care doresc să-l parcurgă să fie echipaţi corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de mâine se poate parcurge traseul ce leagă Cascadă Duruitoarea de Cabană Dochia şi Vf. Toacă. Vă recomandăm să parcurgeţi traseul pe urcare (cruce roşie) cu întoarcere pe bandă roşie (Dochia -Vf. Toacă - Caana Fântânele - Durau), să plecaţi din timp că să nu fiţi surprinşi de căderea nopţii, să fiţi bine echipaţi şi să luaţi în consideraţie că traseul respectiv parcurs într-o zi necesită în medie 9 ore şi peste 2000 m diferenţe de nivel pe urcare şi coborâre”, au transmis, vineri, salvamontiştii din Neamţ.  

Aceştia au şi alte cerinţe pentru turişti: ”Respectaţi muntele, nu distrugeţi instalaţiile montate şi nu aruncaţi resturi şi ambalaje pe traseu. Nu lipiţi autocolante şi nu mâzgăliţi indicatoarele. Echipele noastre au depus eforturi considerabile şi şi-au asumat anumite riscuri care cu greu pot fi evaluate pentru că acest traseu să poate fi parcurs în siguranţă (cu precizarea că pe munte siguranţa e relativă şi ţine de mulţi factori)”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.