O femeie în vârstă de 79 de ani a fost salvată din locuinţa cuprinsă de flăcări de un pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, care a intrat în imobil atunci când a aflat că aceasta nu putuse ieşi singură afară. Ea a fost evaluată medical de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis, duminică, faptul că pompierii au fost anunţaţi de producerea unui incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Gârcina, iar la locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ. 
 
„La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat,  cu flacără, la acoperişul, mansarda şi în două camere ale locuinţei, precum şi la anexele gospodăreşti. Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului.  Concomitent cu acţiunile pentru stingerea incendiului s-a acţionat pentru căutarea-salvarea persoanelor ce s-ar fi putut afla în locuinţă. Într-una din camerele locuinţei se afla o femeie de 79 de ani care a fost evacuată de pompieri. Aceasta a fost asistată locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital”, a transmis ISU Neamţ.
 
Pompierii au precizat cum a decurs operaţiunea de salvare a bătrânei. 
 
„După ce au întins furtunurile, când încă pompierii nu aveau echipate aparatele de respirat în medii toxice, persoanele , aflate în curte au anunţat că mama proprietarei este în casă. La 10 metri  de locuinţă, căldură degajată nu te lasă să te mai apropii. În doar câteva secunde, plutonierul Samuel Găvriluţ a echipat aparatul de respirat şi a intrat în casă secondat de comandantul intervenţiei. În mijlocul camerei se afla speriată persoana în vârstă de 79 de ani, ţinându-se de un cadru metalic. «Sami, dai ţeava de refulare la mine şi o duci afară în braţe pe doamna. Vin după tine». În doar un minut, Sami a dus bătrânica la ambulanţă”, a explicat sursa citată. 
 
ISU Neamţ a adăugat că incendiul a produs importante pagube. Au ars acoperişul casei (construit din lemn şi acoperit cu tablă) pe o suprafaţă de aproximativ 180 de metri pătraţi, mansarda cu toate bunurile materiale din interiorul acesteia, aparate electrocasnice, articole vestimentare, obiecte de mobilier şi materiale textile din cele două camere de la parter, două anexe gospodăreşti (alipite de casă) cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, o magazie cu 20 de metri cubi lemne de foc, un  adăpost pentru animale în care se aflau şase iepuri şi 30 de pasări.
 
Alte două persoane, care au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical la locul producerii evenimentului de echipajul SMURD.
 
Pompierii au mai precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de „coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.