Toate cele 35 de persoane din judeţul Neamţ, majoritatea din localitatea Munteni (Văleni), evacuate în cursul serii de sâmbătă din locuinţe din cauza viiturilor formate ca urmare a ploilor torenţiale, au revenit, duminică, în case, după ce pompierii au evacuat apa din imobile, în condiţiile în care nivelul acesteia a atins, în unele cazuri, şi un metru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, nicio persoană din judeţ nu mai este sinistrată în urma inundaţiilor din cursul serii şi al nopţii de sâmbătă, atunci când 35 de persoane au părăsit locuinţele în care a intrat apa.

Cea mai afectată localitate este Munteni, comuna Văleni, acolo unde au fost inundate şapte case în care locuiau 28 de persoane, inclusiv copii şi bătrâni. De asemenea, alte şapte persoane, din diverse zone din judeţ, şi-au părăsit casele, toţi cei 35 de nemţeni sinistraţi cazându-se temporar la rude.

”Odată cu retragerea apelor şi evacuarea lor din locuinţe de către pompierii militari, toate persoanele care au părăsit din timp imobilele au putut reveni în casele lor. În unele cazuri, la Munteni, nivelul apei era până la brâu, însă am intervenit pe tot parcursul nopţii cu motopompele pentru a nu fi afectată structura locuinţelor”, a declarat, duminică, pentru News.ro inspectorul şef al ISU Neamţ, Ioan Niţică.

În judeţul Neamţ au fost afectate de ploile torenţiale un număr total de 23 de localităţi, în majoritatea situaţiilor fiind inundate curţi, grădini şi beciuri. De altfel, ISU Neamţ a mai intervenit pentru evacuarea apei din 37 de fântâni din localităţile Războieni şi Munteni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.