Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis că o navă cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată în Portul Constanţa, marinarii sunt neplătiţi de peste un an, proviziile sunt pe sfârşite, iar combustibilul, terminat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, nava Ali Bey, sub pavilion Panama, este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în Portul Constanţa.
 
Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, iar salariile sunt restante de peste un an, iar un marinar are de primit salarii din ultimii doi ani.
 
Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) România şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au găsit o soluţie temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu, a mai transmis sursa citată. 
 
Autoritatea de Pavilion şi clubul de asigurare nu au intervenit încă, deşi au fost notificate de inspectorul ITF România încă din data de 2 decembrie.
 
“Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă”, a transmis inspectorul ITF România şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.