Natalia Intotero, ministrul Familiei, afirmă că 100 de dependenţi au primit şansa unei vieţi normale de la cele două centre Teen Challenge din judeţul Ilfov, un proiect îndrăzneţ, pornit acum mai bine de 20 de ani, care pune accent pe valori şi solidaritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Au ajuns pe marginea prăpastiei şi în al 12-lea ceas au găsit speranţa, grija, căldura şi ajutorul de care au nevoie. Este povestea a peste 100 de dependenţi care au primit şansa unei vieţi normale de la cele două centre Teen Challenge din judeţul Ilfov. Un proiect îndrăzneţ, pornit acum mai bine de 20 de ani, care pune accent pe valori şi solidaritate, dar mai ales pe ideea că fiecare om are un potenţial care poate fi exploatat în mod pozitiv”, spune ministrul pe Facebook. 
 
Natalia Intotero arată că ”fie că vorbim de dependenţi de droguri, de alcool, de jocuri de noroc, ori victime ale traficului de persoane, toţi au găsit aici oameni care nu i-au judecat ci din contră, au crezut în ei şi în puterea lor de a se reabilita”.
 
”Am auzit astăzi poveşti cutremurătoare despre tineri care au căzut în capcana dependenţelor până într-acolo încât au furat şi au cerşit pentru a-şi întreţine dependenţa, au dormit pe străzi, au avut dosare penale şi multe alte probleme. Toate aceste lucruri negative au încetat când au ajuns la Teen Challenge Romania. Programul de aici durează 9 luni pentru fete / femei şi 11 luni pentru băieţi / bărbaţi, timp în care dependenţii nu au acces la gadgeturi moderne sau internet, însă au parte de consiliere psihologică şi multe activităţi interactive menite să le arate că viaţa e frumoasă şi că există lucruri interesante cu care îşi pot ocupa timpul. Totul aici se întâmplă cu răbdare şi cu multă credinţă în Dumnezeu”, afirmă Intotero. 
 
Potrivit acesteia, ”minunat este faptul că o parte dintre oamenii salvaţi aici au decis, după reabilitare, să se alăture stafului celor două centre pentru a ajuta alţi oameni dependenţi să scape de această povară nimicitoare de vieţi şi destine”. 
 
”Îl felicit pe Cătălin Baciu şi familia lui pentru tot ceea ce a realizat la Baloteşti (centrul pentru fete) şi Grădiştea (centrul pentru băieţi) şi le doresc mult succes pe mai departe. Teen Challenge este cu adevărat un exemplu de bune practici pentru tratarea dependenţelor”, spune ministrul Familiei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.