Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, în urma unei adrese a Ministerului Familiei privind acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, că fostul primar, actualul ministru Gabriela Firea, "ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii". "Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit", susţine Dan. El îi sugerează lui Firea să lanseze acest proiect la nivel naţional, cu finanţare de la Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureşteni care se căsătoresc. În cazul în care fostul primar şi actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii şi că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eşalonând, reeşalonând şi plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit", a afirmat Nicuşor Dan, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, dacă "ministrul Firea ţinea cu adevărat la acest proiect, avea şansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare".

"Nu e târziu nici acum, aşa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei şi lider important în PSD, să lanseze la nivel naţional, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu acelaşi cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect şi că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureştenilor", a susţinut primarul general al Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.