Un număr de 70 de cadre medicale din judeţul Mureş au fost confirmate cu coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent, cinci dintre acestea fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, a fost înregistrat un deces - cel al unui brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în 27 aprilie, un număr de 70 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 5 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

Într-unul dintre cele 70 de cazuri, cel al unui brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, evoluţia a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces.

Dintre cele 70 cadre medicale, 34 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre acestea 21 sunt de la UPU SMURD şi 13 pe celelalte secţii), 23 de cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 14 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată.

Ancheta epidemiologică în cadrul Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş este în curs de desfăşurare.

Cadrele medicale care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19 sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună, precizează DSP Mureş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.