Municipiul Sibiu şi celelalte localităţi din judeţ ies din carantină, de luni dimineaţă, după patru săptămâni de restricţii, în care incidenţa cumulată a scăzut constant. Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a transmis că ”efortul comun nu a fost în zadar” şi a mulţumit tuturor cetăţenilor care au dat dovadă de ”responsabilitate, spirit civic şi solidaritate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localităţile din judeţ. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic şi solidaritate! Sărbătorile se apropie şi este necesar să fim în continuare precauţi şi să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, a transmis, duminică, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu. 
 
Municipiul Sibiu este în carantină din 16 noiembrie, când rata de infectare era de 13,65 la mie. De atunci, incidenţa cumulată a scăzut constant şi era, sâmbătă, 5,13 la mie. 
 
Şi judeţul Sibiu a fost o perioadă pe primul loc în ţară, incidenţa cumulată pe judeţ fiind 9,06. Sâmbătă, potrivit datelor transmise de autorităţi, incidenţa în judeţ era 3,65 la mie. 
 
Şi în prezent sunt localităţi cu incidenţă mare, de 10 – 15 la mie, însă este vorba despre localităţi mici, cu număr mic de locuitori şi care înregistrează câteva cazuri. 
 
De exemplu, satul Lotrioara, din comuna Boiţa, numără 9 locuitori şi, înregistrând un caz de coronavirus, are o incidenţă cumulată de 111,11.  
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.