Municipiul Buzău intră în scenariul galben după ce rata de infectare cu SARS-COV-2 a ajuns 1,62 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile înregistrându-se 211 cazuri de infectare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a lua noi măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Prefecturii, în municipiul Buzău, marţi, a crescut rata de infectare, ajungând la 1,.62 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce  înseamnă trecerea municipiului în scenariul galben şi noi măsuri privind funcţionarea restaurantelor, a cinematografelor, a teatrelor şi a celorlalte localuri.   

Astfel, conform scenariului galben, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior doar în limita a 30% din capacitate, după ce în ultimele săptămâni au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală. De asemenea, rămân valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21.00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

În judeţul Buzău, două localităţi sunt în scenariul roşu: Amaru, unde e şi cea mai mare rată de incidenţă - 3,13 la mia de locuitori, şi Bozioru, 3,09. În scenariul galben, cu o rată de incidenţă de peste 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, sunt Odăile, Măgura, Pănătău şi municipiul Buzău.

Marţi, la Buzău, au fost confirmate 36 de cazuri noi de coronavirus şi a fost raportat şi un deces, al 247-lea, de la debutul pandemiei.

În ultima săptămână, în judeţ se constată o creştere a cazurilor de infectare, ceea ce a dus la aglomerarea secţiilor în care sunt trataţi bolnavii covid. Mai mult decât atât, niciun pat nu mai e disponibil în secţiile ATI pentru persoanele infectate cu SARS-COV-2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.