Municipiul Bucureşti a ajuns, marţi, la o incidenţă cumulată la 14 zile de 5,57 la mie. La depăşirea pragului de 6 la mie se impun noi restricţii, inclusiv trecerea şcolilor în online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au anunţat, marţi, că rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 5,57 la mie, după ce luni a fost de 4,95 la mie.  

După atingerea ratei de infectare de 6 cazuri la mia de locuritori se vor impune noi restricţii.  

Şcolile trec în online, iar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica tot după pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi.

Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. 

Fostul ministru USR PLUS al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că peste 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate" de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale, ceea ce a dus la temperarea creşterii fulminante a numărului de cazuri de COVID-19 ”în mod miraculos” după ziua de luni, ”chiar înainte de Congresul PNL”.  

În replică, DSP Bucureşti a transmis că rata de incidenţă este stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător şi că toate caalculele incidenţei respectă legislaţia în vigoare. 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.