Muncitorul rănit după fisurarea unei ţevi de apă caldă a sistemului de termoficare din Capitală a murit, marţi, la ora 12.20, la Spitalul Militar. Bărbatul suferise arsuri pe 97 la sută din suprafaţa corporală, fiindu-i afectate şi căile respiratorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti au anunţat, luni, că muncitorul rănit în urma fisurării unei ţevi de apă caldă a fost evaluat la Unitatea de Primire Urgenţă de către o echipă multidisciplinară constituită din specialişti în medicină de urgenţă, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ATI,  oftalmologie, ORL şi pneumo-ftiziologie.

„În urma consultului de specialitate s-a constatat faptul că pacientul este în stare critică, având arsuri de gradul IIB şi III pe aproximativ 97 la sută din suprafaţa corpului, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie”, au precizat reprezentanţii spitalului.

Potrivit acestora, ulterior, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe. 

”Din păcate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astăzi, 30 ianuarie, la ora 12:20”, au mai precizat reprezentanţii spitalului.

Doi muncitori au fost răniţi, luni seară, după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din Capitală. Unul dintre muncitori a reuşit să iasă din canal şi a fost transportat la spital, cel de-al doilea fiind prins între ţevi. 

Din cauza apei care avea o temperatură mai mare de 90 de grade şi a aburului, pompierii nu au putut intra pentru a-l salva. Cţnd a fost scos, muncitorul era decedat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.