Un muncitor mecanic din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a vrut să intre în greva foamei, joi, fiind nemulţumit de noul spaţiu de odihnă care i-a fost oferit de către conducere. El a renunţat la această acţiune după ce a fost lăsat să revină la locul ocupat anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a transmis, printr-un comunicat de presă, că, joi, la ora 9.30, Ion Bogdăneci, muncitor mecanic în cadrul instituţiei, a anunţat în scris că intră în greva foamei, fără a menţiona vreo nemulţumire sau revendicare.  

“Informarea scrisă a fost adusă la cunoştinţa conducerii PT Argeş în jurul orei 09:30, iar ulterior, la ora 09:50, jandarmii din dispozitivul de pază al unităţii, au anunţat că a fost efectuat un apel la SNUAU 112 de către domnul Bogdăneci Ion care a anunţat că, începând cu ora 10:00, va intra efectiv în greva foamei. La ora 09:55, conducerea PT Argeş a fost anunţată că d-l Bogdăneci Ion se află în faţa sediului unităţii, purtând la gât o bucată de carton pe care scrie Greva Foamei”, se arată în comunicat. 

Sursa citată a precizat că prim-procurorul şi prim-procurorul adjunct au discutat cu bărbatul respectiv, încercând să afle motivele protestului său şi revendicările acestuia. De asemenea, el a fost invitat în sediu la discuţii cu privire la motivele protestului şi modalitatea de soluţionare a eventualelor revendicări.  

“Domnul Bogdăneci Ion nu a fost în măsură să formuleze explicit vreo revendicare sau să sesizeze punctual vreo situaţie anume sau act care să îi afecteze drepturi sau interese legitime şi a refuzat continuarea altor discuţii”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. 

Apoi, procurorul general adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a discutat cu Ion Bogdăneci şi a aflat că singura nemulţumire a sa se referă la spaţiul afectat repausurilor în cadrul programului de lucru. Acesta i-a fost pus la dispoziţie din data de 13 mai de către conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, fiind vorba de un birou destinat repausurilor din activitate, utilizat de doi şoferi şi două îngrijitoare angajaţi ai parchetului.  

“La două luni după utilizarea acestui spaţiu, mai precis pe data de 12 iulie 2022, domnul Bogdăneci Ion şi-a exprimat în scris nemulţumirea cu privire la condiţiile oferite de noul spaţiu. În scurt timp, conducerea parchetului i-a adresat un răspuns scris în care a expus motivele pentru care noul spaţiu, spre deosebire de vechiul spaţiu de repaus, este adecvat utilizării cu această destinaţie, domnul Bogdăneci Ion refuzând primirea acestui răspuns. Precizăm că fostul spaţiu reprezenta o parte a unei încăperi de suprafaţă foarte redusă şi în care funcţionează două din cele patru centrale termice care deservesc cele patru unităţi de parchet care îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.  

Pentru dezamorsarea conflictului, conducerea Parchetului îi va asigura bărbatului spaţiul pe care îl consideră adecvat, fiind vorba de cel ocupat anterior datei de 13 mai 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.