Mai mulţi tineri din Brăila au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă acuzând ca au fost agresaţi de jandarmi, în urma protestelor de marţi seară. Pe de altă parte, Jandarmeria Română a infirmat o afirmaţie apărută pe reţelele de socializare conform căreia o persoană ar fi murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma evenimentelor petrecute azi-noapte pe raza municipiului Brăila şi a verificărilor făcute de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, s-a stabilit că în jurul orei 0.00 la sediul Poliţiei municipiului a fost condus de către jandarmi un grup de 19 persoane cu vârste între 16-20 de ani cu scopul de a fi sancţionate conform prevederilor legale. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat că a fost agresată de către forţele de ordine, solicitând să depună plângere penală. Ulterior, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a sesizat, în jurul orei 3.00, că la unitatea medicală s-au prezentat 5 persoane care ar fi fost agresate. De asemenea, în jurul orei 4.45 prin apel la 112 un bărbat a semnalat faptul că prietenul său a fost, de asemenea, agresat", a declarat Geanina Niculae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila.

De asemenea, ea a afirmat că poliţiştii brăileni au întocmit actele procedurale care urmează a fi transmise Parchetului Militar.

"Poliţiştii au întocmit actele procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila în vederea declinării către Parchetul Militar Competent", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe de altă parte, Jandarmeria Română a anunţat că pe reţelele de socializare a fost lansată o informaţie falsă, referitoare la decesul unui protestatar din municipilu Brăila.

"Infirmăm această informaţie, niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe din Brăila nu a decedat. Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă, întrucât ‘’pata de sânge” era de fapt o eşarfă de culoare roşie. Îi rugăm pe toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie", a transmis Jandarmeria.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.