Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj cu ocazia repatrierii Reginei-mamă Elena, prin care a îndemnat la continuarea legământului ei - construirea unei Românii care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După şapte decenii, Regina-mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate”, şi-a început Majestatea Sa Margareta mesajul.

Exilul reginei Elena a început pe 4 ianuarie 1948 şi a continuat „şi după trecerea ei la Domnul”. 

„Regina-mamă revine acasă vitorioasă în lupta cu timpul, cu destinul, cu istoria. (...) A călăuzit paşii regelui Mihai şi, ani mai târziu, m-a îndrumat şi pe mine. Regina a jucat un rol vital în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele şi înfruntând răul compleşitor şi agresiv, dinăuntrul şi din afara ţării. (...) Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască”.

Regina-mamă Elena va fi repatriată, vineri, pentru a fi reînhumată la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, regele Mihai I. 

Reprezentanţi ai instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România vor participa la ceremoniile de la Bucureşti.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care ţara noastră se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.