Alte 100.000 de doze de vaccin hexavalent vor ajunge în România în aprilie, iar pentru judeţele unde au apărut deficienţe în imunizarea copiilor vor fi redistribuite doze din zonele unde sunt stocuri mai mari, a declarat luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), disfunţionalităţile privind livrarea vaccinului hexavalent s-au datorat imposibilităţii producătorului de a-l produce şi a-l pune la dispoziţie în timp util, în aceasta situaţie fiind mai multe state, atât la nivel european cât şi mondial.

În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârşitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziţia Ministerului Sănătăţii 400.000 de doze de vaccin. În luna ianuarie, au fost aduse în ţară 107.300 de doze, care au fost distribuite cabinetelor medicale in vederea  continuarii procesului de imunizare.

Până la sfârşitul lui aprilie vor intra în România alte 100.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor, în cadrul Programului Naţional de Imunizare.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină  a nou-născuţilor, conform calendarului. Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.