Alte trei decese provocate de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, de la începutul anului şi până în prezent şase persoane murind din cauza complicaţiilor produse de această boală, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MS, până în prezent, au fost confirmate 935 de cazuri de rujeolă, cu 149 mai multe faţă de ultima raportare, cea din 14 octombrie. 

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Brăila, Buzău şi Vâlcea. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută”, arată Ministerul Sănătăţii, precizând că familiile din aceste comunităţi călătoresc în mod repetat în afara ţării şi migrează între judeţe învecinate, iar o parte dintre acestea nu sunt pe listele niciunui medic de familie.   

CITEȘTE ȘI Arad: O fetiţă de un an cu distrofie musculară şi o fată de 27 de ani seropozitivă au decedat din cauza rujeolei
Astfel, în judeţul Arad au fost înregistrate 223 de cazuri de rujeolă, în Mureş-190, Bistriţa-128, Timiş-91, Cluj- 90, Caraş Severin-39, Braşov-37, Suceava-34, Hunedoara-18, Dolj-15, Bihor-13, Sălaj-11, Harghita şi Alba - câte şase, Iaşi - cinci, Olt - patru , Sibiu, Bucureşti, Bacău, Constanţa - câte trei, Dâmboviţa, Neamţ şi Brăila - câte două, Giurgiu, Mehedinţi, Vaslui, Botoşani, Buzău, Prahova, Vâlcea - câte un caz.  

Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor şi să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare.

”În contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea acţiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinaţi/nevaccinţi. Până la această dată au fost recuperaţi la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1-15 ani”, menţionează MS.

De asemenea, autorităţile anunţă că există suficiente doze de vaccin ROR pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.