Pacienţii decedaţi în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara în urma infecţiei cu SARS-CoV 2 vor fi depuşi, începând de luni, într-o autospecială pentru păstrare temporară şi transport în regim frigorific. “Morga mobilă” a fost amplasată în curtea unităţii sanitare, accesul în zonă urmând a fi restricţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, autospeciala a ajuns la Timişoara sâmbăta seara, fiind transferată în urma unei solicitări transmise de către unitatea salitară, Direcţiei de Sănătate Publică şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
“Morga spitalului nostru este de capacitate mică. Potrivit normelor în vigoare, a trebuit să organizam fluxuri separate pentru pacienţii non COVID decedaţi şi pentru cei care au murit din cauza infecţiei cu SARS-CoV 2. Practic, din cauza reorganizării mai avem doar 4 locuri. Luna trecută, din cauza numărul ridicat de pacienţi COVID 19 decedaţi, am fost nevoiţi să apelăm la o soluţie temporară. Acum, însă, am reuşit să transferăm la Timişoara unitatea mobilă ce aparţine DSU. Camionul frigo este destinat exclusiv depozitării în condiţii civilizate a pacienţilor care au pierdut lupta cu noul coronavirus până când vor fi incredinţaţi familiilor, conform procedurilor”, a declarat asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase.
 
În autospecială se pot depune, în total, 52 de persoane decedate, dintre care 10 supraponderale. Instalaţia de climatizare de la bord permite obţinerea unei  temperaturi de până la -40 de grade Celsius. 
 
“Pentru a veni în sprijinul personalului medical care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus şi pentru a asigura condiţiile necesare de lucru, Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Timiş (CJCCI Timiş), la cererea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara, a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dislocarea unei autospeciale pentru păstrare temporară şi transport în regim frigorific 
(morgă mobilă) care va deservi spitalul din Timişoara. Autospeciala va fi operaţionalizată în cel mai scurt timp de către personalul spitalului, cu sprijin tehnic de specialitate şi personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş”, a declarat col. ing. Lucian Vasile Mihoc, Inspector Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş.
 
Duminică va fi stabilită o procedură clară prin care să se realizeze identificarea pacienţilor decedaţi de către aparţinători, în condiţii civilizate şi de respect faţă de memoria celor care au decedat. Accesul în zona în care este amplasată autospeciala pentru păstrare temporară în regim frigorific este permis doar rudelor pacienţilor decedaţi şi firmelor de pompe funebre.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.