Patriarhia Română anunţă că monumentul dedicat memoriei victimelor incendiului din clubul Colectiv va fi sfinţit duminică, iar după ceremonie va avea loc slujba parastasului de un an pentru cei 64 de tineri decedaţi în urma incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La împlinirea unui an de la incendiul din clubul Colectiv, în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment, informează Patriarhia Română.

Ceremonia va avea loc la ora 11.30, fiind urmată, la ora 12.00, de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv  pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, mai arată Patriarhia.

Instituţia precizeacă că iniţiativa ridicării monumentului din marmură aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor, el fiind amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, deoarece este lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Reprezentanţii Patriarhiei menţionează că slujbe de pomenire pentru cei decedaţi la Clubul Colectiv vor fi săvârşite în toate parohiile Patriarhiei Române.

La un an de la tragedie, patriarhul Daniel a transmis, în numele ierarhilor, clericilor şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, un mesaj "de consolare şi comuniune în rugăciune familiilor şi tuturor celor care îi plâng pe cei dragi", decedaţi în incendiul din Clubul Colectiv.

"Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească împreună cu drepţii sufletele celor decedaţi în lumina şi pacea Împărăţiei lui Dumnezeu", spune patriarhul.

Preafericitul Daniel le mulţumeşte celor care au ajutat familiile îndoliate şi pe răniţi.

"Mulţumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea şi cu fapta, familiile îndoliate şi pe cei răniţi (arşi). În mod deosebit, mulţumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureştilor, Arhiepiscopia Clujului şi Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoţilor de caritate din spitale, preoţilor duhovnici care au consolat pe cei îndoliaţi şi au îndrumat spiritual pe cei răniţi, precum şi tuturor credincioşilor mireni milostivi, medici, asistenţi şi donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliaţi şi solidaritate cu cei răniţi", transmite patriarhul.

Capul Bisericii Ortodoxe Române face şi un apel pentru donare de sânge şi salvarea vieţii altor oameni grav bolnavi.

"Încredinţaţi că în momentele de grea încercare din viaţa comunităţii rugăciunea trebuie unită cu fapta milostivă, precum în momentele grele ale tragicului eveniment de atunci, tot aşa şi acum reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii alor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania «Donează sânge, salvează o viaţă», iniţiată de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre", mai arată patriarhul Daniel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.