MOL România şi Asociaţia Inima Copiilor au anunţat, marţi, că vor construi un heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” din Bucureşti, prin care va fi redus timpul de transport către spital pentru pacienţii aflaţi în stare gravă, investiţia fiind estimată la 425.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările la construcţia heliportului, care va fi amplasat pe acoperişul spitalului, vor începe în toamna anului 2019, în urma unei investiţii de 425.000 euro.

Personalul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii efectuează o gamă largă de intervenţii, mulţi dintre copiii-pacienţi ai spitalului fiind transportaţi din diferite zone ale României.

”În majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de intervenţie de urgenţă iar timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul de aterizare a elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, în unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibilă”, se arată în comunicat.

Şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Cătălin Cîrstoveanu, a subliniat importanţa acestei construcţii.

”Această construcţie este foarte importantă pentru noi în primul rând deoarece ne va permite să intervenim mai repede şi cu şanse mai mari de succes în cazurile grave. În medicina de urgenţă, aproape întotdeauna câteva clipe reuşesc să facă diferenţa între viaţă şi moarte. Am avut cazuri de pacienţi pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauză că au ajuns la noi prea târziu şi suntem convinşi că, odată cu finalizarea acestei construcţii, va creşte şi numărul copiilor pe care îi salvăm”, a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma poloneză Budimex în anul 1984. Spitalul oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice. În anul 2015, 104.858 de pacienţi au primit îngrijiri la UPU din cadrul spitalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.