Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunţă pe pagina de Facebook un nou protest faţă de situaţia din sistemul sanitar pentru sâmbătă seara, în zona Universităţii din Bucureşti, în contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tăcerea Ucide! Noi, cei care mai putem vorbi, să vorbim! Avem dreptul la sănătate. Dacă nu îl primim, îl cerem! Avem dreptul la adevăr. Dacă nu ni se spune, îl cerem! Avem dreptul la viaţă. Dacă ne este pus în pericol, îl apărăm!”, se spune în postarea de pe pagina oficială a Alianţei Medicilor.

Apelul către eventualii participanţi la protest este să se adune sâmbătă seara în zona fântânilor de la Universitate, începând cu ora 19.00. ”Este dreptul tău, este vocea ta, fă-te auzit!”, se încheie apelul Alianţei Medicilor.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical şi Asociaţia "Dăruieşte viaţa" au solicitat autorităţilor, vineri, să declare situaţie de urgenţă în urma scandalului dezinfectanţilor din spitale.

"Din perspectiva naturii riscurilor la care sunt expuşi pacienţii şi a amplitudinii situaţiei de risc suntem de părere că impactul acestei posibile falsificări de produs, marca Hexi Pharma, asupra ecologiei mediului de spital, dezvoltarea şi răspândirea germenilor multirezistenţi întruneşte condiţiile declarării situaţiei de urgenţă", se arată într-un memoriu adresat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloş şi ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, de către Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical şi Asociaţia "Dăruieşte viaţa" .

Vineri seara, circa o mie de persoane au protestat pe străzile Bucureştilor faţă de situaţia din sistmeul sanitar în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi furnizaţi spitalelor de către Hexi Pharma. Protestul a început la Universitate apoi s-a mutat la Ministerul Sănătăţii şi s-a încheiat după patru ore în faţa Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.