Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat, joi, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MApN anunţă, joi, printr-un comunicat d epresă, că una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni” din Bucureşti.

Cea de-a doua aeronavă face un zbor către Italia, pentru transferul unui pacient minor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo.

”Monitorizarea pacienţilor pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanţe ale SMURD”, a transmis MApN.

Sursa citată a precizat că misiunile aeronavelor Forţelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.