Pompierii din Galaţi au desfăşurat două misiuni inedite, participând duminică la salvarea unui pui de barză căzut din cuib şi la salvarea unei pisici prinsă între etajele superioare ale unui bloc din municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică dimineaţă, pompierii gălăţeni s-au deplasat în localitatea Folteşti, în urma unui apel la 112 venit de la un localnic care a anunţat că a găsit un pui de barză căzut din cuib. Până la venirea pompierilor, puiul a fost hrănit şi ţinut la adăpost.

Ulterior, un echipaj al societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice a întrerupt furnizarea curentului electric pentru ca pompierii ajunşi la faţa locului să poată interveni.

 În acest fel salvatorii din autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a duce barza în cuib, alături de ceilalţi pui. 

 

La scurt timp de la această intervenţie, pompierii din Galaţi au fost solicitaţi să ajute o pisică prinsă între etajele superioare ale unui bloc din municipiu. 

”Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, aşa încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă.”, au declarat duminică reprezentanţii ISU Galaţi, care au precizat că ambele misiuni inedite s-au terminat cu bine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.