Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că misiunea pompierilor români în Franţa s-a încheiat, după o săptămână în care aceştia au participat la stingerea incendiilor de vegetaţie din sud-vestul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acţiunea pompierilor români în Franţa s-a încheiat. Timp de o săptămână, 77 salvatori au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente. Eforturile pompierilor militari români au fost susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă", a transmis, vineri, IGSU.

Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Franţei prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Potrivit IGSU, o parte a modulului va reveni în ţară vineri, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, iar ceilalţi salvatori, împreună cu tehnica de intervenţie, vor ajunge în ţară pe cale terestră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.