Forţele Aeriene Române au efectuat, joi, o misiune umanitară pentru transportul unui pacient în stare gravă în Germania. De asemenea, din Germania a fost repatriată o pacientă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat joi, 21 iulie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar a unui pacient aflat în stare gravă pe ruta Otopeni – Lubeck (Germania) - Otopeni, precum şi pentru repatrierea unei paciente din Germania”, a transmis, joi, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacientului transferat în Germania, de la unitatea spitalicească la aeroport, s-a realizat cu o ambulanţă SMURD. 

 Aeronava a decolat de la Otopeni către Lubeck (Germania) în jurul orei 10.00. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.