Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la PNL Neamţ, despre pensiunile care au apărut la Lacul Bicaz şi nu ar avea autorizaţii, că indiferent cine e proprietar, indiferent cine e administrator, indiferent de unde e sau de la ce partid e, legea este aceeaşi pentru toţi şi este la fel de interzisă deversarea direct a apelor uzate din pensiuni, din crâşme, din baruri din bărci şi de oriunde iar aceste chestiuni ar trebui sancţionate aspru până când toate aceste entităţi se conformează. Ministrul a anunţat că va avea o discuţie cu Garda de Mediu, Comisariatul judeţean Neamţ, despre acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a fost întrebat despre pensiunile de la Lacul Bicaz care nu au autorizaţie.

”Profit de această ocazie pentru a transmite un mesaj foarte clar şi foarte ferm tuturor angajaţilor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, că indiferent cine e proprietar, indiferent cine e administrator, indiferent de unde e sau de la ce partid e, ca să vorbesc mai pe româneşte, legea este aceeaşi pentru toţi, că vorbim de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării sau că vorbim despre Lacul Bicaz, păstrând proporţiile bineînţeles, este la fel de interzisă deversarea direct a apelor uzate din pensiuni, din crâşme, din baruri din bărci şi de oriunde iar aceste chestiuni ar trebui sancţionate aspru până când toate aceste entităţi se conformează”, a spus ministrul.

Mircea Fechet a precizat că ”Lacul Bicaz nu este groapa de gunoi a nimănui, cu atât mai puţin al celor care pun o pâine pe masă datorită unor activităţi economice pe care le întreprind acolo”.

”Eu cred că putem avea şi turism, putem să ne bucurăm de luciul de apă, putem să ne bucurăm şi de păstrăv, nu ştiu dacă mai există fermă piscicolă acolo, pe pontoane, fără să punem în pericol în niciun fel acest lac, dar voi avea cu siguranţă o discuţie cu colegii de la Garda de Mediu, Comisariatul judeţean Neamţ, despre acest lucru”, a spus ministrul la Neamţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.