Ministrul Mediului anunţă, miercuri seară, după votarea bugetului penru anul 2024, că toate proiectele vor continua şi anul viitor, banii alocaţi instituţiei fiind mai mulţi decât în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai am votat în Parlament bugetul pentru anul următor. Viziunea liberală a fost ca acesta să fie unul al investiţiilor pentru România de mâine. Bugetul pe 2024 al MMAP va fi mai mare decât cel din 2023 şi vom continua toate proiectele pentru protecţia mediului, atât de aşteptate de români”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului afirmă că prioritare sunt investiţiile în managementul infrastructurii şi resurselor de apă, în vederea prevenirii riscurilor şi a reducerii impactului produs de calamităţile naturale asupra populaţiei şi bunurilor.

”Am fost martori cu toţii, în această vară, nu de puţine ori, la efectele devastatoare ale fenomenelor hidro-meteo extreme, iar anul viitor avem nevoie de sume consistente necesare infrastructurii pentru prevenirea inundaţiilor şi reducerea eroziunii costiere. Continuăm să protejăm pădurile şi vom oferi compensaţii pentru proprietarii care deţin păduri cu funcţii speciale de protecţie şi asigurarea serviciilor silvice, împădurirea terenurilor degradate şi realizarea de perdele forestiere de protecţie”, a mai transmis ministrul.

Fechet anunţă că, în plus, extrem de importantă este şi asigurarea funcţionarii, dezvoltării şi modernizării Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului.

”Deşi nu este un proiect care să aibă nevoie de alocare bugetară, continuăm anul viitor să implementăm cel mai important proiect de economie circulară al României, pe care l-am lansat în urmă cu mai puţin de o lună – SGR. Ne vom asigura că avem tot mai multe ambalaje cu garanţie pe rafturile magazinelor şi vom continua să comunicăm cu cetăţenii şi cu comercianţii, pentru ca fiecare să ştie mai clar care este mecanismul şi care sunt beneficiile”, a mai scris ministrul Mediului.

Parlamentul a votat, miercuri, Legea bugetului de stat pentru anul 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.