Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat vineri sediul din Oneşti al Chimcomplex SA Borzeşti, c are va realiza la Râmnicu Vâlcea o centrală de cogenerare de 108 MW, cu care va fi realizată încălzirea centralizată a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului anunţă vineri că, aflat în vizită de lucru în judeţul Bacău, ministrul Mircea Fechet a vizitat sediul din Oneşti al Chimcomplex SA Borzeşti. ”Iată că avem un exemplu de bună practică în care sunt puse în prim-plan decarbonizarea, valorificarea energiei hidrogenului, dezvoltarea şi integrarea energiei verzi regenerabile. Prin reciclarea chimică a deşeurilor de materiale plastice, astfel de companii promovează circularitatea în economie, în concordanţă cu ţintele europene”, a subliniat Mircea Fechet.

Chimcomplex va realiza la Râmnicu Vâlcea o centrală de cogenerare de 108 MW, cu care va fi realizată încălzirea centralizată a oraşului.

”Proiectul “Cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea”, cofinanţat prin PNRR, este în valoare de 689 de milioane de lei. Chimcomplex este o companie privată, cu capital integral românesc, care a finalizat în 2023 două investiţii naţionale majore: Cea mai mare centrală de cogenerare construită în România, în ultimii 11 ani - de 49,6 MWh. Prima centrală de trigenerare construită în Europa”, a precizat ministerul.

Au mai participat la vizită Narcis Jitaru, subprefectul judeţului Bacău, Mihai Dumitru, director tehnic Chimcomplex, Horia Chelariu, consilier tehnic Chimcomplex, reprezentanţi ai Consiliului Local şi Judeţean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.