Ministrul Turismului dezvăluie că îşi propune ca anul acesta să meargă, împreună cu familia, pe litoral, la Timişoara şi în Delta Dunării. Daniel Cadariu a prezentat cifre care arată că, în vreme ce, per total, domeniul ospitalităţii a cunoscut o creştere anul trecut în ceea ce priveşte numărul de turişti, excepţia o reprezintă litoralul românesc, care a înregistrat o uşoară scădere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îmi propun să ajung pe litoral din nou, ca şi anul trecut, îmi propun să ajung la Timişoara, e Capitală Culturală Europeană, dacă e posibil să mai ajung o dată în Delta Dunării, pentru că am fost o sigură dată cu familia. Vom vedea. Îmi plac toate, doar timp să fie şi familia să poată să mă însoţească”, a afirmat Daniel Cadariu la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic, întrebat unde îşi propune să meargă anul acesta ca turist.
Cadariu spune că, în calitate de turist, de peste 15-16 ori a fost, de-a lungul timpului, la Mamaia. 
De asemenea, întrebat dacă în opinia sa litoralul românesc este scump, ministrul a răspuns: „Şi da şi nu”.
„Până la urmă, discutăm de o economie de piaţă şi stai şi te întrebi: e scump sau e ieftin: atât vreme cât în sezonul estival, în cele trei luni, nu găseşti locuri de cazare pe litoral, înseamnă că funcţionează cererea şi oferta. Se poate pune întrebarea: omul obişnuit îşi poate permite litoralul românesc: sunt şi cazuri unde îşi poate permite, dar sunt şi multe cazuri unde preţurile sunt mult prea mari. Pe de altă parte, analiza trebuie făcută funcţie de ce se oferă, faţă de preţul cerut şi dacă oferta corespunde cererii, sunt clienţi”, mai spune ministrul Turismului.
În ceea ce priveşte turismul, Cadariu a arătat că anul trecut „activitatea turistică a stat foarte bine”, înregistrând o creştere de 21% a numărului de turişti. El a subliniat însă că excepţie în acest sens a fost litoralul, care a înregistrat o scădere de unu-două procente a numărului de turişti. 
Daniel Cadariu a ţinut să precizeze că şi în Grecia sau Turcia sunt staţiuni „rămase în urmă”, amintind că în spaţiul public au fost prezentate nemulţumiri ale unor turişti privind curăţenia şi serviciile din alte ţări cunoscute pentru staţiunile estivale şi plajele lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.