Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, afirmă că există pe litoralul românesc zone în care plajele au fost lăţite şi nu sunt încă "soluţii" reglementate legal prin care şezlonguri şi umbrele să poată fi amplasate în apropierea apei. El anunţă că se lucrează la o ordonanţă de urgenţă care să rezolve această problemă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt câteva cazuri în Constanţa, Mamaia, Eforie Nord parcă, unde s-au făcut modernizări, lăţiri, şi nu sunt soluţii pentru a putea permite aşezarea acelor umbrele şi şezlonguri în apropierea apei. Este un motiv pentru care săptămâna trecută ne-am întâlnit cu cei de la Ministerul Mediului, în prezenţa premierului, lucrăm la o ordonanţă de urgenţă, sper să poată fi adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, pentru a le permite celor de la Apele Române, care sunt în subordinea Ministerului Mediului, să încheie acte adiţionale cu cei care sunt titulari de contracte pentru a le permite turiştilor să aibă condiţii de a face plajă în apropierea apei”, a afirmat Daniel Cadariu, marţi seară, la TVR.
 
El a explicat că anul trecut, unii turişti, mai ales cei cu copii, au evitat staţiunea Mamaia pentru că aveau de mers 200-300 de metri pe plajele lărgite pentru a ajunge la mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.