Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această lună vor fi daţi în circulaţie zece kilometri din lotul 2 al A0, iar până la finalul anului vor fi încheiate lucrările la 44 de kilometri din cei aproximativ 100 ai autostrăzii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am mers împreună cu domnul director Pistol de la CNAIR, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean  Ilfov, domnul Thuma, să vedem acest lot 2 de pe A0 Nord. (…) Acest lot, care este de aproape 20 de kilometri, deşi, în paranteză fie spus, datorită înţelepciunii în ghilimele a unor domni din trecut, chiar dacă e gata toată lucrarea de aproape 20 de kilometri pot fi folosiţi efectiv, până probabil în toamna anului viitor, doar 10 kilometri, chiar dacă sunt gata 20, pentru că lotizarea făcută în trecut nu a dus la o situaţie normală, să faci legătura de la DN 1 la DN 2, adică drumul care duce spre Buzău. Se opreşte cu vreun kilometru, doi kilometri înainte de DN 2”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu. 
 
El a precizat că aceşti 10 kilometri vor fi daţi în circulaţie în această lună. 
 
“Cert este că undeva săptămâna viitoare colegii din CNAIR vor începe toate procedurile de recepţie, astfel încât înainte de 1 decembrie să putem să dăm, deci la finalul acestei luni, să putem să dăm în circulaţie acest lot de autostradă, astfel încât până la sfârşitul anului, cu ceea ce aţi văzut şi miercuri pe partea sudică a  Autostrăzii A0 să ajungem undeva la 43-44 de kilometri terminaţi de autostradă, din aproximativ 100 de kilometri”, a transmis Grideanu.
 
El a precizat că cei doi kilometri din lotul 2 care să facă legătura cu DN 2 vor fi realizaţi de compania care face lotul 3 astfel încât să se poată folosi întregul tronson. 
 
“În rest, rămânem cât se poate de atenţi şi împreună cu colegii din CNAIR, astfel încât şi pe loturile din Sud, ceea ce vă spuneam miercuri, adică întreg lotul 2 şi aproximativ şapte kilometri din lotul 1, cel care se duce până în DN 4, drumul spre Călăraşi, să poată fi daţi în circulaţie în acest an”, a afirmat Grindeanu.
 
El a declarat că acest tronson a fost gata cu opt luni înaintea termenului din contract. 
 
“Ştiu că o să-mi atragă iarăşi critici, dar nu pot să nu spun că acest tronson e gata cu vreo opt luni înainte de termenul contractual. Eu nu pot să nu spun că o companie care termină mai repede cu opt luni lucrările nu merită a fi lăudată. Cum celălalte merită a fi criticate, dar de data asta, şi de data asta, această companie a terminat înainte de termen. Şi pentru asta merită felicitaţi”, a afirmat ministrul Transporturilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.