Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că autorităţile vor coopta şi spitalele private pentru gestionarea cazurilor de coronavirus, în situaţia în care numărul celor infectaţi va continua să crească, el afirmând că în acest moment sistemul de sănătate poate face faţă cazurilor existente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Costache a afirmat, într-un interviu acordat Antena 3 şi difuzat miercuri seară, că în prezent sistemul de sănătate poate gestiona cazurile de COVID-19, însă dacă numărul acestora va creşte se va apela la serviciile spitalelor private, care dispun de un număr de aproximativ 300 de paturi în secţiile de terapie intensivă.

Acesta a precizat că autorităţile pot cumpăra materiale sanitare sau ventilatoare, însă nu pot cumpăra personal medical, iar în acest context medicii şi asistentele din sptalele private constituie o resursă care trebuie folosită.

Victor Costache a mai spus că, la nivel naţional, există aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă.

Costache a declarat de asemenea că cei cinci pacienţi videcaţi sunt fără sechele, fără fibroză pulmonară sau insuficienţă de multiorgan, cum au fost cazuri raportate în alte ţări afectate de COVID-19.

Întrebat ce este de făcut pentru ca România să nu ajungă în situaţia Italiei, ministrul Sănătăţii a răspuns că trebuie "să fim cu un pas înaintea bolii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.