Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că programul de testare în masă al populaţiei, pentru a se verifica dacă oamenii au anticorpi, va fi făcut la câte trei laboratoare din fiecare judeţ, cu acordul pacienţilor. Laboratoarele urmează să fie selectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În fiecare judeţ vor fi selectate 3 laboratoare. La aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analize pentru diverse patologii. Vom solicita acestor pacienţi să folosim serurile reziduale în care vom căuta anticorpi. INSP va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Li se va lua sânge pentru analizele pentru care s-au prezentat. Din acest sânge noi luăm serul rezidual din acest sânge pe care îl vom folosi, cu acordul informal al acestor pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24, vineri seara.

Întrebat câţi oameni dintr-un judeţ vor fi testaţi, Tătaru a spus că numărul acestora va fi diferit de la un judeţ la altul.

”Diferă de la un judeţ la altul. În general, 29.019 pacienţi. După 1 iunie va începe, selectăm laboratoarele, recoltăm serurile şi mergem cu ele la INSP. La sfârşitul lunii iulie, începutul lui august vom avea şi rezultatul”, a declarat ministrul.

În 10 mai, Nelu Tătaru a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.