Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde prezintă măsurile luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus şi situaţia din sistemul de sănătate, că societatea este greu încercată şi supusă unor constrângeri greu de acceptat şi suportat şi că în România este una dintre cele mai scăzute rate de îmbolnăvire cu coronavirus. PSD i-a reproşat luni ministrului Sănătăţii, care a fostt în Parlament pentru a prezenta situaţia siatemului sanitar în contextul epidemiei de COVID-19, că ia decizii după ureche, în timp ce PNL a acuzat PSD că îi pare rău că, deşi am început în aceeaşi situaţie cu Spania, România are un număr mult mai mic de decese. USR şi UDMR au propus deschiderea ambulatoriilor spitalelor, reprezentanţii UDMR afirmând că în ziua de azi, dacă nu ai coronavirus, nu exişti ca pacient. Nicolae Bănicioiu (Pro România) şi Varujan Vosganian (ALDE) au declarat că analiza tărilor din jur arată că România stă cel mai prost în ceea ce priveşte gestionarea epidemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministrul Sănătăţii, în Parlament - PSD: Luaţi decizii după ureche / PNL, către PSD: Vă doare că, deşi am început în aceeaşi situaţie cu Spania, România are un număr mult mai mic de decese / USR: Propunem să deschidem Ambulatoriile

 

UPDATE - ”Nu s-a terminat. Dacă azi suntem puţin mai relaxaţi este că e un pic mai bine, dar nu e foarte bine. Va fi o perioadă lungă până vom avea viaţa de dinainte de COVID. Vă asigur că veţi avea răspunsuri în discuţii faţă în faţă sau în scris, dar menţionez că de când sunt ministru am făcut ce e corect pentru sistemul sanitar. Dacă am avut un corp medical care era fragil şi dezorientat, acum avem un corp medical care este în prima linie, dau siguranţă cetăţenilor români. Azi mă mândresc cu ei”, a declarat ministrul Sănătăţii la finalul intervenţiei în Parlament, după ce reprezentanţii partidelor şi-au prezentat punctul de vedere.
”Uneori au fost huliţi, azi sunt acolo unde au promis că vor fi şi fac ce trebuie”, a subliniat ministrul.
”Eu consider că este o recunoaştere a valorii corpului medical. Întrebările le consider adresate mie, dar şi lor. într-un sistem medical care suferă de 30 de ani. Nu poţi cere în două luni rezolvare la toate problemele”, a conchis Tătaru.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Societatea este greu încercată şi supusă unor constrângeri greu de acceptat şi suportat. Sistemul medical românesc vine din urmă cu multe neajunsuri şi a fost nevoit să se adaptateze. Am intrat în acest război cu mâinile goale. Am avut cazuri în care lipseau chiar şi cele care trebuiau asigurate în mod curent. Am pornit de la un Real Time PCR şi am ajuns la 75 de laboratoare. În România s-au înregistrat 15.558 de cazuri de coronavirus. 74 cazuri la 100.000 de locuitori, ceea ce este una dintre cele mai reduse rate de îmbolnăvire”, a declarat ministrul.
 
El a enumerat printre măsurile luate organizarea cadrului de intervenţie, având ca obiectiv central reducerea efectelor acestei boli.
”Această situaţie a fost complet nouă nu numai pentru noi, ci pentru întreaga lume. Statete au acţionat empiric”, a subliniat Tătaru.
Conform ministrului, a fost acordată o finanţare:de 26 milioane lei pentru intervenţia de testare Real Time PCR a persoanelor suspecte şi au fost repartizate fonduri de 350 milioane de lei pentru spitale în vederea monitorizării şi tratării persoanelor - echipamente, medicamente. De asemenea, au fost investita 58 milione euro în achiziţia de aparatură.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.