Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat, miercuri, cele trei situaţii în care se poate face vaccinarea elevilor, menţionând că, dacă şcoala are personal medical, atunci vaccinarea va fi realizată de acesta, iar dacă nu are, atunci o echipă mobilă se va deplasa la unitatea de învăţământ. De asemenea, o altă variantă este deplasarea elevilor la un centru de vaccinare din apropierea unităţii de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Există trei metode prin care vaccinarea în şcoli se organizează. Conform discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii CNCAV-ului, în situaţia în care şcoala dispune de resursele materiale şi umane pentru organizarea unui cabinet de vaccinare - şi vorbim aici de medici şi asistentă medicală -  vaccinarea se face cu personalul şcolii, în şcoală. Dacă şcoala nu dispune de aceste resurse, Direcţia de Sănătate Publică mobilizează o echipă mobilă cu programarea prealabilă pentru a asigura vaccinarea elevilor care sunt eligibili, dar şi a cadrelor didactice şi a părinţilor care doresc să se prezinte la vaccinare în şcoala respectivă”, a prezentat, miercuri, Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.  

Potrivit acesteia, în situaţia în care există un centru de vaccinare în apropierea şcolii, în mediul urban, elevii să fie programaţi pentru vaccinare în centrul de vaccinare aflat în apropiere.  

În România, copiii cu vârsta peste 12 ani pot fi vaccinaţi cu serurile produse de Pfizer şi Moderna. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.