Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România. Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a anunţat, duminică seară, că probele pentru testarea populaţiei vor fi recoltate în luna iunie, iar în lunile iunie- iulie vor fi realizate testele, urmând a fi făcute ”probabil” zeci de mii de teste. Rafila explică că se vor folosi cele mai bune teste existente pe piaţă în acel moment pentru a vedea care este procentul de populaţie care a trecut deja prin boală – la nivel regional şi local - şi pentru a putea fi făcute aprecieri cu privire la ce urmează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rafila, despre testarea populaţiei: Probabil vor fi zeci de mii de teste, care să poată să ne arate ce procent din populaţie a trecut prin boală, să ştim această situaţie la nivel regional, la nivel local şi să putem să apreciem eventualele evoluţii

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Europa FM, că această testare îşi propune să evalueze starea de imunizare a populaţiei.

“Noi avem o testare pe care o facem, prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populaţiei, cât şi a evoluţiei ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS şi o facem la trei luni”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că această campanie va începe după data de 1 iunie.

“Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puţine decât în timpul săptămânii”, a transmis Nelu Tătaru.

El a precizat că evaluarea va fi făcută în funcţie de numărul de cazuri care va fi la acel moment, iar bugetul depinde de modul cum vor fi realizate testele, dacă vor fi serologice sau moleculare.

Nelu Tătaru a mai precizat că aceste teste vor fi făcute şi în funcţie de zone, unele cu focar mai mare şi altele cu focar mai mic, urmând să fie testaţi voluntarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.