Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că săptămâna viitoare va semna contractele pentru vaccinul tetravalent şi pentru cel hexavalent şi că intenţionează să introducă în schema de vaccinare a copiilor şi vaccinul pneumococic. În ceea ce priveşte vaccinul împotriva hepatitei, Bodog spune că există probleme în ceea ce priveşte producătorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent, vineri, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog,a declarat jurnaliştilor că problema legată de vaccinul împotriva hepatitei nu a fost rezolvată şi că speră ca aceasta să se rezolve la sfârşitul lunii viitoare.

”La hepatită este problemă cu producătorul. Producătorul coreean nu are toate actele în regulă, noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie, va intra pe linia de producţie şi încercăm să găsim o soluţie pentru a ajunge cât mai repede la copii” a spis Bodog.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acesta a precizat că în perioada următoare va semna contractele pentru alte două vaccinuri care lipsesc, respectiv pentru vaccinul tetravalent şi pentru cel hexavalent.

”Avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent pentru care aştept ultimele avize şi îl voi semna probabil cel târziu luni sau marţi şi vaccinul tetravalent va intra pe piaţă. În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă: procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contracul de fosta conducere a ministerului şi nu am primit aviz CFP, ceea ce înseamnă că am două soluţii: fie îmi asum răspunderea şi semnez contractul fără controlul financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzaţie de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluţie, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent. (...) programul de vaccinare s-a schimbat, calendarul. S-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis şi am demarat de urgenţă o procedură scurtă de achiziţionare a vaccinului şi săptămâna viitoare voi semna contractul şi acest vaccin va intra pe piaţă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că intenţionează să introducă în schema de vaccinare pentru toţi copiii din România vaccinul pneumococic, ”o noutate absolută” pentru România.

”Practic sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”  a mai spus Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a participat, vineri, în Vălenii de Munte, judeţul Prahova, la inaugurarea unei secţii renovate din Spitalul orăşenesc din localitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.