Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că aproximativ 200 de medici care au încheiat examenul de specialitate în Anestezie-Terapie intensivă vor primi certificatul care atestă încheierea examenului pentru a putea fi "cât mai repede angajaţi în sistem". El subliniază că numărul de paturi ATI poate fi crescut, însă numărul specialiştilor care deservesc aceste paturi rămâne limitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu cred că a fost cineva surprins că este nevoie de paturi la ATI. Din păcate, paturile le putem multiplica foarte, foarte mult, oamenii care deservesc aceste paturi nu îi putem multiplica, nu avem de unde să îi luăm. (...) Nu numărul de paturi este esenţial, ci numărul de paturi care pot fi deservite de personal calificat. Dacă un medic ATI deserveşte, să spunem, cinci pacienţi ca el să poată să îi îngrijească aşa cum trebuie, nu poţi să-i spui: de mâine îngrijeşti 10 sau 20 de pacienţi. Nu poţi să expandezi responsabilitatea şi capacitatea de muncă a unui medic decât într-o limită care este acceptabilă din punct de vedere profesional”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri, într-un briefing de presă la finalul şedinţei de Guvern.
 
Acesta a precizat că specialiştii ATI, în număr de aproximativ 200, vor primi certificatul care atestă încheierea examenului de specialitate pentru a putea fi "cât mai repede angajaţi în sistem".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.