Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila se află într-o vizită oficială în Republica Cuba, pentru a participa la la conferinţa cu tema “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”. De asemenea, va semna un Acord de cooperare în domeniul sănătăţii între guvernele român şi cubanez, care include, pe lângă schimbul de informaţii în domeniul medical, vizite de studiu şi participarea specialiştilor din ambele ţări la conferinţe ştiinţifice. Rafila se va întâlni şi cu conducerea unor spitale din Havana, cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma şi cu conducerea altor instituţii medicale locale, precizează Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii se află în aceste zile într-o vizită oficială în Republica Cuba. În cadrul vizitei în Republica Cuba, ministrul Sănătăţii participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este: “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”. La acest eveniment participă delegaţii din peste 80 de ţări, cu prezenţa a 30 de miniştri ai Sănătăţii şi a altor lideri din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii şi ai altor agenţii internaţionale”, transmite ministerul.

În cadrul Conferinţei internaţionale, Alexandru Rafila va susţine o intervenţie în panelul „Politici de sănătate ca răspuns la Agenda pentru Sănătate 2030 din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”.

Totodată, marţi, va avea loc semnarea Acordului de cooperare în domeniul Sănătăţii între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cuba. Documentul va reglementa cadrul legal de cooperare în domeniul sănătăţii: serviciile de sănătate publică; prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, etc.). Acordul bilateral româno-cubanez include, pe lângă schimbul de informaţii în domeniul medical între cele două ţări, vizite de studiu şi participarea specialiştilor din ambele ţări la conferinţe ştiinţifice.

De asemenea, vizita ministrului Sănătăţii în Republica Cuba cuprinde întâlniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor pentru dezvoltarea colaborării în domeniul medical. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila se va întâlni şi cu conducerea unor spitale din Havana, cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma şi cu conducerea altor instituţii medicale locale.

”Dezvoltarea colaborării extinse cu Republica Cuba în domeniul sănătăţii şi în producţia de medicamente reprezintă un bun model de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în interesul pacienţilor din cele două ţări”, precizează MS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.