Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire de lucru cu preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa”, Gheorghe Chiş, prim-vicepreşedintele Federaţiei, Marian Rotaru, secretarul general, Rareş Ghilea şi vicepreşedinţii Gheorghe Brişcaru, Ionel Ianc, Victor Ţepeş, în urma discuţiilor găsindu-se soluţii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%. În plus, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul întâlnirii au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială, administrativă şi dotare a Serviciilor de Ambulanţă, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat oficial.

”Printre solicitări s-au aflat: acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgenţă şi personalului TESA care nu au beneficiat de creşterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar din serviciile de ambulanţă, precum şi creşterea indemnizaţiei de hrană. De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă”, se precizează în comunicatul MS.

Ministerul anunţă că ”s-au găsit soluţii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%”.

”Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Serviciile de Ambulanţă urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern. În cadrul întâlnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă. S-a discutat şi s-a convenit o întâlnire interministerială între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021”, anunţă ministerul.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a insistat asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.