Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că doar un milion de pastile de iodură de potasiu au fost ridicate din farmacii de români. În acest context, el remarcă ”atitudinea faţă de prevenţie” a oamenilor şi aminteşte că pastilele care trebuie luate în caz de accident nuclear sunt încă disponibile în farmacii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”S-au dat circa un milion de pastile, a existat şi o donaţie către Republica Moldova care ne-a solicitat şi ea un ajutor. (...) Ăsta este nivelul de înţelegere la nivelul populaţiei şi atitudinea faţă de prevenţie, pentru că aici am discutat de prevenţie. Nu le-a spus nimeni să le ia, le-a spus să le ia să le ţină acasă şi, în caz de incident sau accident nuclear, să poată să le ia, există o categorie de persoane eligibile”, a afirmat, luni seară, la Medika Tv, Alexandru Rafila.
 
Conform ministrului, în 1986, după accidentul de la Cernobâl, au fost administrate astfel de pastile. El a spus că există ”o explozie de cancere la tiroidă” şi a subliniat importanţa comportamentului preventiv. 
 
Medicul a subliniat că în farmacii încă există pastile cu iodură de potasiu. 
 
Alexandru Rafila a precizat că România a donat Republicii Moldova peste un milion de pastile de iod.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.